jest wyspecjalizowanym systemem informatycznym wychodzącym naprzeciw współczesnym wymogom branży mięsnej...
W sposób kompleksowy pozwala na kontrolę zarówno przepływu surowców i materiałów jak i poprawności i zgodności z normami procesów produkcyjnych.
- Zautomatyzowania procesów ważenia surowców, półproduktów i wyrobów.
- Tworzenia dokumentów WZ, PZ, MM itp. przeważanych surowców, półproduktów i wyrobów.
- Zbierania danych o przeprowadzonych transakcjach (ważeniach).
- Ewidencjonowania i obsługi zgłaszanych przez klientów zamówień na towary.
- Informowania pracowników funkcyjnych o stanach i obrotach w poszczególnych magazynach.
- Udostępniania innym systemom eksploatowanym w przedsiębiorstwie danych gromadzonych przez Sys_OW.
- Automatyzacji inwentaryzacji i ważeń kontrolnych surowców, półproduktów i wyrobów w poszczególnych magazynach.
- Generowania zestawień zbiorczych i przekrojowych wg wzorów ustalonych z użytkownikami.
- Wspomagania użytkowników w wprowadzeniu polityki cenowej.
- Wystawiania dokumentów na podstawie protokołów ważeń.
- Identyfikacji partii towaru, począwszy od skupu a kończąc na wydaniu towaru do klienta.
- Obsługi hurtowni oraz sklepów firmowych.
- Obsługi magazynów wysokiego składowania.
- Rozliczania wydajności produkcyjnych z podziałem na poszczególne etapy.
Podstawowe moduły systemu Sys_OW
System Sys_OW został stworzony w celu
Skup żywca i rejestracja poubojowa
- Rejestracja skupu zwierząt rzeźnych.
- Kontraktacja i rozliczanie umów kontraktacyjnych.
- Kontrola poprawności numerów nadawanych w systemie IACS.
- Kontrola numerów IACS na stanowisku klasyfikacji poubojowej.
- Możliwość rejestracji konfiskat częściowych i całkowitych.
- Faktury RR i dokumenty PZ na zakupiony żywiec.
Rozbiór
- Kontrola wydajności rozbiorów wg wzorów rozbioru.
- Planowanie rozbiorów wg zapotrzebowań produkcyjnych oraz zamówień.
- Kalkulacje rozbiorowe w oparciu o ceny zakupowe, cennikowe lub rynkowe.
Produkcja
- Receptury wielopoziomowe (Solanki, masowanki, mixy przyprawowe)
- Zlecenia produkcyjne i kontrola ich realizacji.
- Kontrola partii.
- Kontrola poszczególnych procesów produkcyjnych (Nastrzyk, masowanie, ...).
- Rejestracja wykorzystania maszyn, urządzeń i komór wędzarniczych.
- Rozliczenie zespołów i brygad produkcyjnych.
Wydawka
- Wydawanie i kompletacja towaru na podstawie zamówień.
- Bieżąca kontrola realizacji zamówień.
- Bieżący podgląd na stany artykułów w magazynach wydawkowych.
- Możliwość stosowania „nadważek” i odliczeń.
- Obsługa czytników i kolektorów danych.
Fakturowanie i dokumenty FK
- Wystawianie dokumentów FK na podstawie protokołów.
- Różne formy wydruków dokumentów w zależności od wymagań klientów.
- Faktury zbiorcze (Na podstawie np. WZ lub paragonów fiskalnych). Faktury wewnątrzwspólnotowe (UE) i walutowe.
- Możliwość wystawiania faktur na podstawie paragonów fiskalnych.
- Automatyczne uwzględnianie funduszu promocji ARiMR.
- Automatyczne pobieranie i aktualizacja kursów walut.
Zamówienia
- Tradycyjne przyjmowanie i rejestracja zamówień (Telefon, Fax).
- Przyjmowanie zamówień drogą internetową lub poprzez pocztę email.
- Kontrola ilości przyjętych zamówień oraz ich realizacji.
- Informacja o blokadzie przyjmowania zamówień od wybranego klienta.