jest wyspecjalizowanym systemem informatycznym wychodzącym naprzeciw współczesnym wymogom branży mięsnej...

W sposób kompleksowy pozwala na kontrolę zarówno przepływu surowców i materiałów jak i poprawności i zgodności z normami procesów produkcyjnych.

  • Zautomatyzowania procesów ważenia  surowców, półproduktów i wyrobów.
  • Tworzenia dokumentów WZ, PZ, MM itp. przeważanych surowców, półproduktów i wyrobów.
  • Zbierania danych o przeprowadzonych transakcjach (ważeniach).
  • Ewidencjonowania i obsługi zgłaszanych przez klientów zamówień na towary.
  • Informowania pracowników funkcyjnych o stanach i obrotach w poszczególnych magazynach.
  • Udostępniania innym systemom eksploatowanym w przedsiębiorstwie danych gromadzonych przez Sys_OW.
  • Automatyzacji inwentaryzacji i ważeń kontrolnych surowców, półproduktów i wyrobów w poszczególnych magazynach.
  • Generowania zestawień zbiorczych i przekrojowych wg wzorów ustalonych z użytkownikami.
  • Wspomagania użytkowników w wprowadzeniu polityki cenowej.
  • Wystawiania dokumentów na podstawie protokołów ważeń.
  • Identyfikacji partii towaru, począwszy od skupu a kończąc na wydaniu towaru do klienta.
  • Obsługi hurtowni oraz sklepów firmowych.
  • Obsługi magazynów wysokiego składowania.
  • Rozliczania wydajności produkcyjnych z podziałem na poszczególne etapy.

Podstawowe moduły systemu Sys_OW

System Sys_OW został stworzony w celu

Skup żywca i rejestracja poubojowa

  • Rejestracja skupu zwierząt rzeźnych.
  • Kontraktacja i rozliczanie umów kontraktacyjnych.
  • Kontrola poprawności numerów nadawanych w systemie IACS.
  • Kontrola numerów IACS na stanowisku klasyfikacji poubojowej.
  • Możliwość rejestracji konfiskat częściowych i całkowitych.
  • Faktury RR i dokumenty PZ na zakupiony żywiec.

Rozbiór

  • Kontrola wydajności rozbiorów wg wzorów rozbioru.
  • Planowanie rozbiorów wg zapotrzebowań produkcyjnych oraz zamówień.
  • Kalkulacje rozbiorowe w oparciu o ceny zakupowe, cennikowe lub rynkowe.

Produkcja

  • Receptury wielopoziomowe (Solanki, masowanki, mixy przyprawowe)
  • Zlecenia produkcyjne i kontrola ich realizacji.
  • Kontrola partii.
  • Kontrola poszczególnych procesów produkcyjnych (Nastrzyk, masowanie, ...).
  • Rejestracja wykorzystania maszyn, urządzeń i komór wędzarniczych.
  • Rozliczenie zespołów i brygad produkcyjnych.

Wydawka

  • Wydawanie i kompletacja towaru na podstawie zamówień.
  • Bieżąca kontrola realizacji zamówień.
  • Bieżący podgląd na stany artykułów w magazynach wydawkowych.
  • Możliwość stosowania „nadważek” i odliczeń.
  • Obsługa czytników i kolektorów danych.

Fakturowanie i dokumenty FK

  • Wystawianie dokumentów FK na podstawie protokołów.
  • Różne formy wydruków dokumentów w zależności od wymagań klientów.
  • Faktury zbiorcze (Na podstawie np. WZ lub paragonów fiskalnych). Faktury wewnątrzwspólnotowe (UE) i walutowe.
  • Możliwość wystawiania faktur na podstawie paragonów fiskalnych.
  • Automatyczne uwzględnianie funduszu promocji ARiMR.
  • Automatyczne pobieranie i aktualizacja kursów walut.

Zamówienia

  • Tradycyjne przyjmowanie i rejestracja zamówień (Telefon, Fax).
  • Przyjmowanie zamówień drogą internetową lub poprzez pocztę email.
  • Kontrola ilości przyjętych zamówień oraz ich realizacji.
  • Informacja o blokadzie przyjmowania zamówień od wybranego klienta.